Hvordan leser jeg meldinger?

Ved å klikke på Hjem øverst i SkoleSMS vil du se alle sendte og mottatte meldinger som er relevant for deg. Meldinger kommer frem til riktig skole ved at innsender har startet meldingen med skolekode (kodeord) på et delt nummer. Det er også mulig å opprette et helt eget nummer til din skole.

Det finnes flere mekanismer for å få en melding frem til riktig lærer, administrasjon eller SFO.

Kodeord, klassekode, lærerkode

Ved å tildele en bruker et nøkkelord (klassekode/lærerkode), kan meldinger som starter på dette ordet bli sendt til korrekt person. Meldinger har gjerne formatet SKOLEKODE KLASSEKODE Hei Per er syk i dag.Brukere kan dele på det samme nøkkelordet og mottar på denne måten hver sin kopi. På denne måten kan alle kontaktlærere i klasse 3A motta meldingen: SKOLEKODE 3A Hei Per er syk i dag.

Svar på melding

Når en bruker sender medlinger, er det mulig å velge om meldingen skal kunne besvares direkte. Hvis dette er krysset av, kan eleven/foresatte svare uten å bruke noen kodeord, og svaret blir sendt rett tilbake til brukeren.

Gruppeassosiasjon

Ved å assosiere grupper med brukere, har man muligheten til å unngå bruken av kodeord helt. Ved å assosiere en lærer med klasse 3A, kan alle meldinger fra noen i 3A, automatisk bli sendt til læreren.

Det er mulig å få tilsendt en kopi av meldingen på epost eller mobil slik at man ikke behøver å logge inn på SkoleSMS for å lese meldinger. Klikk på brukernavnet øverst til høyre og klikk inn på Min konto, så kan du velge videresending.